Agricultura europeană, afectată de cea mai teribilă secetă din ultimii 100 de ani

1

Agricultura europeană este afectată de cea mai teribilă secetă din ultimii 100 de ani. Vara aceasta a fost a doua cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor meteorologice, începute în 1881, cu o temperatură medie la nivel naţional de 19,3 grade Celsius.

Pierderile din agricultură cauzate de secetă şi de riscul de incendii de vegetaţie a fost unul dintre consecinţele acestei veri.

În 2003 valorile de temperatură au fost mai mari decât cele înregistrate în această vară, cu o medie de 19,7 grade Celsius.

Temperaturile maxime extreme, absenţa precipitaţiilor şi cerul senin au dominat în această vară vremea din Germania, a anunţat serviciul german de meteorologie (DWD).

În medie, 130 litri de precipitaţii pe metru pătrat au căzut în vara 2018 în Germania, ceea ce reprezintă doar 54% din nivelul normal. Doar vara anului 1911 ar fi fost mai aridă, cu precipitaţii de 124 litri pe metru pătrat, a explicat DFD.

Sezonul călduros din 2018 s-a numărat printre primele trei cu cele mai multe zile senine de la începutul măsurătorilor, în 1951, cu o medie de aproximativ 770 de ore de soare.

Citește și:Apel civic: Români, nu cumpărați carne de porc din import!

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here