Purcei gratis pentru fermieri: 222 de animale au fost deja livrate fermierilor din Cluj

3
suin-pesta-suine

Conform sefului DAJ Cluj, Paul Uifalean, județul Cluj este pe primul loc în țara în ceea ce privește livrarea de purcei din rasele Bazna și Mangalița, într-un program guvernamental de sprijinire a creșterii celor două rase de porci autohtone, notează Agerpres.

„În Programul ‘Porci din rase autohtone Bazna si Mangalța’ avem un număr de crescători care vor să ia prin program purcelușii gratuit, 330, iar numărul de furnizori, care furnizează purcei în program, adică cei care dau purceii la minim 10 kg, avem un număr de 40. Numărul de procesatori este de doi, avem doi procesatori mari. Până la 31 august am livrat 222 de purcei din cele două rase, 122 de Mangalita și 100 de Bazna. Cred ca suntem pe primul loc ca județ la livrările de purcei.

Estimez că până la sfarsitul anului vor mai fi circa 100 de capete”, a spus Paul Uifalean. Directorul a mai precizat ca programul nu este afectat de pesta porcina, în condițiile în care până în prezent, nu a fost semnalat vreun caz de pestă porcină africană. „Din fericire, deocamdată la nivelul județului Cluj nu este afectat programul, dar din momentul în care Direcția Sanitar Veterinara ne înștiințeaza că sunt probleme, vom vedea ce masuri se vor lua. Deocamdată programul merge în continuare și merge bine”, mai spune directorul.

Directorul a mai precizat ca programul nu este afectat de pesta porcina, in conditiile in care pana in prezent, nu a fost semnalat vreun caz de pesta porcina africana.

Citește și Ce efecte are carnea de porc infestată cu pestă porcină asupra omului

„Din fericire, deocamdată la nivelul județului Cluj nu este afectat programul, dar din momentul în care Direcția Sanitar Veterinară ne înștiințează că sunt probleme, vom vedea ce masuri se vor lua. Deocamdată programul merge în continuare și merge bine”, mai spune directorul.

sursa: Agerpres

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here