Ce efecte are carnea de porc infestată cu pestă porcină asupra omului

5
porc-carnea-scumpire

Cât este de grav să consumi carne infestată? Sorin Minea, medic veterinar, a explicat care sunt riscurile consumului de carne de porc infestată cu virusul gripei porcine.

„Pesta porcină africană este, într-adevăr, cea mai gravă boală a animalelor pe care eu o știu. E considerată boală exotică. Are o mare caracteristică. Se ia de la un animal la altul în proporție de 100%. De ce nu se face vaccin? Virusul nu creează anticorpi. Necreând anticorpi, nu se poate vaccin, fiindcă vaccinul se bazează pe anticorpi. Sacrificarea- altă șansă nu există.

Virusul pestei porcine nu are nicio legătură cu omul, nu se întâmplă absolut nimic. Dacă ar fi fost carnea periculoasă, o mânca cineva? Știți care e beleaua cea mare? Nu există tratament. Singurul tratament e sacrificarea animalelor.

Porcii sunt arși și nu procesați pentru că procesarea porcului cu temperaturi inferioare.. de obicei se recomandă numai în conservă. Orice transport al alimentului care conține virusul pestei porcine duce virusul mai departe. Asta înseamnă că vor muri toți porcii din România”, a explicat Minea în cadrului unei emisiuni televizate.

Citeşte şi 725 de focare de pestă porcină sunt confirmate în toată ţara

 

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here