Un startup a inventat plasticul biodegradabil care se dizolvă în apă

3

AlgoteK, un startup din SUA fondat de trei absolvenți ai Universității din Oregon, dezvoltă un produs de plastic  100% biodegradabil, care se poate dizolva în apă în mai puțin de un minut, scrie dailyemerald.com.

Potrivit CEO-ului companiei și co-fondatorului David Crinnion, materialul plastic pe bază de alge maro este atât de sigur pentru mediu încât este comestibil.

“Nu va face rău nimănui. Un copac îl poate absorbi, un câine îl poate mânca, un copil îl poate mânca”, a spus Crinnion.

Materialul lui AlgoteK abordează o problemă-cheie a plasticului tradițional: rata de biodegradare. Plasticul tradițional, pe bază de combustibili fosili are nevoie de secole pentru a se descompune complet în molecule primare. Acest lucru a cauzat daune grave habitatelor oceanice, de la peștii care înghit particule microplastice la țestoasele de mare care se încurcă în plasa de plastic. Deoarece plasticul lui AlgoteK este construit din polimeri de alge maro solubili în apă, materialul lor se poate degrada rapid.

Materialul lor va reduce în primul rând necesitatea de a folosi materiale plastice pe bază de combustibili fosili, deoarece plasticul lor este creat folosind alge maro. Algele maro elimină, de asemenea, dioxidul de carbon din atmosferă, despre care Lebuhn a spus că ar contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice.

Produsul ar putea fi folosit pentru orice, de la aplicatoarele de tampoane la materialele de ambalare. Dar, deoarece compania nu a decis încă o aplicaţie specifică a acestuia, Crinnion a spus că marketingul pentru produs va fi dificil.

AlgoteK nu este prima companie care inventează plastic pe bază de alge. Doi designeri olandezi au dezvoltat recent un material pe bază de alge maro care poate fi utilizat în imprimante 3D. Dar membrii companiei AlgoteK au spus că nimeni nu a reușit să valorifice cu adevărat invenția.

Citeşte şi 4 sfaturi utile pentru cei care vor să acceseze fondurile europene

În viitor, Lebuhn a spus că spera ca AlgoteK să se extindă dincolo de plastic şi să utilizeze algele şi în alte domenii, cum ar fi combustibilii şi hrana animalelor. Dar pentru moment, compania se concentrează pe obținerea masei sale plastice.

“În decurs de zece ani, ar fi un vis să renunţăm la materiale plastice în general sau la materiale plastice de unică folosință”, a spus Lebuhn.

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here