Cum îți oprești câinele să mănânce prea repede: Testează bolul pentru hrănire lentă!

1
cocker spaniel
cocker spaniel
- Reclamă -

Un câine care mănâncă foarte repede poate ajunge în timp să aibă multe probleme de sănătate. Pe lângă digestia nepotrivită, există riscul de a apărea afecțiuni la stomac sau chiar de sufocare.

Aceste evenimente au loc din cauza faptului că alimentele nu sunt mestecate în mod corespunzător. În plus, aerul excesiv duce la balonare. Vestea bună constă în faptul că orice câine poate fi dezvățat de la același obicei. Mai jos vei afla tot ce trebuie să știi despre acest subiect!

De ce mănâncă atât de repede?

Deși un câine poate trăi într-un mediu în care să fie hrănit din belșug, există mai multe cauze care-l vor determina pe acesta să termine mereu mâncarea de parcă ar fi ultima sa masă. 

cocker spaniel mancand

Printre cele mai comune motive se află următoarele:

  • Concurența: Dacă există doi sau mai mulți câini în casă, se poate ca unul dintre ei să dezvolte o frică de a pierde porția lui din cauza celorlalți. Astfel, este probabil că acesta să mănânce repede pentru a preveni un asemenea scenariu.
  • Mesele imprevizibile: Cu toate că aproape nimeni nu hrănește animalele de companie la ore fixe, ar fi recomandat ca mesele să fie oferite într-un interval similar. În caz contrar, câinele nu va mai știi sigur când mănâncă și asta îi va dezvolta anxietate.
  • Nutriție nepotrivită: Atunci când cumperi mâncare de câini, aceasta trebuie să fie întotdeauna de calitate ridicată. Produsele cu o valoare nutrițională redusă îl vor face să fie în permanență flămând și îl vor determina să consume totul în cantități mai mari.

Câinele tău trebuie să fie sănătos și să mănânce hrană de calitate dintr-un magazin pentru animale, fiindcă altfel există anumite afecțiuni care îi vor influența metabolismul.Mai jos vei află câteva măsuri pe care să le pui în aplicare!

- Reclamă -

Cum îl dezveți de la acest obicei?

Există mai multe modalități prin care îl poți încetini, iar răspunsul final la această întrebare depinde de fiecare caz particular. Spre exemplu, să presupunem că ai un câine care simte faptul că se află mereu în competiție. Încearcă să-i oferi masa separat de ceilalți, într-o altă încăpere unde să fie doar el. 

cocker spaniel _ hrana pentru caini

Dacă motivul pentru care mănâncă repede alimentele este însă legat de faptul că nu există un program regulat, știi ce ai de făcut. Alege niște ore la care să-l servești și creează o rutină. Aceasta îi va îndepărta stresul și-l va ajuta să se simtă bine în pielea lui. 

În final, investește întodeauna în hrană pentru câini de calitate. Multe alimente din comerț sunt pline de conservanți și alte elemente care nu au deloc nutrienți. Schimbând marca produselor, animalul tău se va simți diferit și va fi în sfârșit mulțumit.

Cum îl poți încetini atunci când mănâncă repede?

Unele persoane utilizează o minge de tenis sau una de petanque în mâncare, deoarece câinele va fi nevoit să o mute atunci când mănâncă. Pentru rezultate mai bune, ar fi însă recomandat să folosești un castron de hrănire lentă. 

Acesta are mai multe forme în interior, ceea ce va duce la un nivel de efort suplimentar în procesul de masticație. Designul favorizează un proces lent, iar alimentele nu vor mai putea fi inhalate și se previne riscul de sufocare. Drept bonus, produsul este greu de mișcat și există un risc redus de a fi răsturnat. 

castron de hrănire lentă

Mesele vor deveni o provocare zilnică, ceea ce va duce la stimularea intelectuală și la obținerea unui sentiment de împlinire. 

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Un câine care mănâncă foarte repede poate ajunge în timp să aibă multe probleme de sănătate. Pe lângă digestia nepotrivită, există riscul de a apărea afecțiuni la stomac sau chiar de sufocare. Aceste evenimente au loc din cauza faptului că alimentele nu sunt mestecate în… Cititi mai multe aici: Cum îți oprești câinele să mănânce prea repede: Testează bolul pentru hrănire lentă! […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.