Orban: investiţiile din fonduri europene în activitatea de procesare şi de distribuţie a produselor agricole

0

Premierul Orban a subliniat în cadrul discuţiilor purtate la Palatul Victoria cu reprezentanţi ai industriei alimentare şi supermaketurilor, că susţine investiţiile din fonduri europene în activitatea de procesare şi de distribuţie a produselor agricole şi încurajează promovarea produselor româneşti.

Potrivit unei postări pe pagina de facebook a Guvernului, în cadrul întâlnirii pe care şeful Executivului şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Aurel Simion, au avut-o cu reprezentanţii Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, ai Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – ROMALIMENTA, precum şi ai supermarketurilor au fost trecute în revistă provocările cu care se confruntă sectorul industriei alimentare pe fondul secetei şi al crizei generate de pandemia COVID-19.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat deschidere faţă de propunerile prezentate în sprijinul sectorului de morărit-panificaţie, respectiv garantarea unor credite în vederea asigurării necesarului de grâu pentru anul în curs, discutarea unei scheme de sprijin pentru exportul produselor procesate, precum şi stabilirea unui protocol privind separarea atribuţiilor de control ale Ministerului Agriculturii, ANSVSA, ANPC şi Ministerului Sănătăţii”, a informat Executivul.

Fermierii nu vor ”Legea Mirosului”

Reprezentanţii industriei alimentare au subliniat nevoia unui dialog „deschis”, „regulat” şi „constant” cu Ministerul Agriculturii, precum şi a consultării în privinţa schemelor de calitate ce vor fi notificate la Bruxelles.

„S-a discutat despre organizarea unei noi sesiuni de depunere de proiecte pe fonduri europene pentru acest sector”, conform Guvernului.

De asemenea, a fost evidenţiată importanţa menţinerii predictibilităţii legislative şi a transparenţei decizionale.

„În acest context, reprezentanţii supermarketurilor au făcut referire la Legea 28/2020 care reglementează activitatea retailerilor alimentari, respectiv la elaborarea normelor metodologice pentru această lege”, a mai transmis Guvernul.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here