Peste 5.000 de români, susținători ai petiției online Lactate Brădet

0
- Reclamă -

Numărul românilor care au semnat petiția online prin care susțin continuarea producției la Lactate Brădet, companie a cărei reputație a fost serios afectată de anunțul făcut de ministrul Agriculturii săptămâna trecută, a trecut de 5.000 de persoane și continuă să crească. Cei mai mulți provin din București – peste 1.000 și Pitești – peste 500, însă susținători sunt și din străinătate, în general din orașe unde se află comunități puternice de români (Roma, Madrid, Londra).

Semnatarii petiției susțin că nu cred că Lactate Brădet este vinovată pentru îmbolnăvirea și moartea bebelușilor din Argeș, mai ales că în spital sunt mulți copii, dintre care doar unul a spus că a mâncat tipul de brânză la care a fost depistată E-coli. Oamenii sunt de părere că autoritățile nu au răspunsuri și caută un țap ispășitor. Închiderea fabricii înseamnă însă oameni care își pierd locurile de muncă și piața argeseană invadată de lactate făcute…fără lapte, atrag atenția semnatarii petiției, care sfătuiesc consumatorii să cumpere produse de la Brădet.

Ce spun semnatarii petiției

 „De ce NU cred că brânza de la Brădet e de vină

„O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli”, a declarat ieri (n.red 29 februarie), pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ȋn acest moment, peste fabrica din satul Brădetu a căzut meteoritul. Nici măcar Danone n-ar putea rezista unui astfel de război. Ȋnsă am convingerea că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nu îndrăznește să verifice măcar produsele Danone, darămite să facă public numele companiei, în cazul descoperirii unor nereguli. Lactate Brădet e însă o societate mică, înființată în 2001, și are capital integral privat românesc. E numa’ bună de dat cu meteoritul în ea.

- Reclamă -

ANSVSA a anunțat tot în aceeași zi, printr-un comunicat de presă, că „a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

– probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău).

– probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș.

În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.”

Vezi petiția integral la următorul link 

http://www.petitieonline.com/nu_vreau_sa_se_inchida_fabrica_bradet

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.