Încă un producător de lactate în dificultate, grecii de la Olympus

1
- Reclamă -

Reprezentații Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov au efectuat, sâmbătă, un control amănunțit la fabrica de lactate Olympus din comuna Halchiu, ca urmare a unei toxiinfecții alimentare depistate la o școala din comuna Pechea, județul Galați, a anunțat  pe pagina sa de Facebook, directorul general al ANPC, Paul Anghel, preluat de Agerpres.

„…fabrica de lactate Olympus din comuna Halchiu, județul Brașov, are parte de un control amănunțit al comisarilor CRPC Brașov, conduși de Sorin Sușanu, ca urmare a unei toxiinfecții alimentare depistată la o școală din comuna Pechea, județul Galați. Regiunea este coordonată de vicepreședintele ANPC, Răzvan Adrian Florescu”, a scris Paul Anghel.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a activat, sâmbătă, sistemul de alertă rapidă, după ce a identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o școală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. De asemenea, s-a decis și retragerea de la consum a întregului lot de lapte care a condus la îmbolnăvirea copiilor.

17 elevi de la Școala nr.3 din Pechea, cu vârste între 11 și 14 ani, se află internați la Spitalul de Copii din Galați, cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat, vineri, la școală, lapte, distribuit prin programul laptele și cornul.

„Cutiile cu lapte abia fuseseră aduse în școală, se află în termenul de garanție-expiră în august 2016—și au fost depozitate corespunzător în școală”, a declarat inspectorul școlar general Mioara Enache.

Aceasta a precizat că din 200 de cutii de lapte aduse în școală s-au distribuit 44, iar câțiva elevi au deschis cutiile și au băut, imediat acuzând simptome de toxiinfecție alimentară, motiv pentru care au fost transportați la Spitalul de Copii din Galați cu ambulanțele.

- Reclamă -

Laptele este îmbuteliat la Brașov și distribuit elevilor din Galați de o firmă locală, potrivit Agerpres.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.