Peste 600 de locuri de muncă în agricultură disponibile, prin AJOFM, în Spania, Portugalia şi Danemarca. Ce salarii se oferă

0
- Reclamă -

Peste 600 de locuri de muncă în agricultură în Spania, Portugalia şi Danemarca sunt puse la dispoziţia şomerilor prin intermediul reţelei EURES de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Gorj sunt disponbile peste 200 locuri pentru Spania la cules de fructe roşii şi 420 de locuri pentru Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Pentru Spania nu se solicită experienţă. Candidaţii vor lucra în domeniul agricol, la recoltat zmeură, mure, afine şi căpşuni. Timpul de lucru este între orele 8,00 – 15,00 (39 ore/săptămână). Salariul oferit este de 42,02 euro brut/zi, iar orele suplimentare se plătesc cu 8,32 euro. Cazarea este oferită gratuit de către angajator. Angajatorul mai oferă transportul Romania-Spania şi retur. Contractele de muncă sunt în perioada martie – iunie 2020.
Pentru Portugalia, AJOFM Gorj promovează oferta unui angajator din Danemarca. Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul danez deţine în Portugalia o filială. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.

Durata contractului pentru Portugalia (120 locuri de muncă) este martie – mai 2020. Programul de lucru va fi de 40 – 50 ore pe săptămână, 6 zile pe săptămână.

Pentru Danemarca, unde sunt oferite 300 locuri de muncă, durata contractului este mai – septembrie 2020, iar programul de lucru va fi tot de 40-50 ore, 6 zile pe săptămână.

Plata muncii în Portugalia este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună de persoană este de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1.000 – 2.000 de euro pe lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

În Danemarca, plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, salariul este între 2.000 şi 2.500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12,5% din salariu reprezentând bani de vacanţă, conform legislaţiei daneze. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze.

- Reclamă -

 

Citește și Europa ne oferă, în special, locuri de muncă în agricultură

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.