Petre Daea a participat la Forumul Mondial pentru Alimentaţie şi Agricultură de la Berlin

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat la Forumul Mondial pentru Alimentaţie şi Agricultură de la Berlin, eveniment organizat în marja expoziţiei „Săptămâna Verde”, tema aleasă pentru acest an fiind „Agricultura devine digitală – Soluţii inteligente pentru viitoarea agricultură”, informează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Progresul este realizat prin cercetare, inovare, iar punerea în lumină a noilor tehnologii şi valorificarea acestora ne vor da speranţa pentru viitor. ‘Coeziunea, o valoare europeană comună’, motto-ul Preşedinţiei române a Consiliului UE şi priorităţile legate de inovare şi digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului Uniunii Europene la nivel global, astfel încât soluţiile inteligente pentru agricultură să devină o realitate în întreaga lume”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.
El a subliniat importanţa temei alese şi faptul că trebuie să existe un efort comun pentru luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investiţii în lanţul de valori agricole şi neagricole şi grija faţă de natură, în scopul de a moderniza fermierul de oriunde şi de a-l ajuta să fie conectat la orice informaţie prin digitalizare.
Forumul dedicat digitalizării agriculturii a fost organizat de Ministerul Federal al Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.

Expoziţia ‘Săptămâna Verde 2019’ reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei în anul 2018.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here