Petre Daea: prețul cărnii de porc este mai scăzut decât în urma cu câteva luni

4

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, consideră ca prețul cărnii de porc este mai scăzut decât în urma cu câteva luni, însă nu a oferit informații cu privire la evoluția acestuia.

„Nu știu dacă vom continua această tendință. Vom vedea, că prețurile le face piața. Noi măsurăm acest lucru și întrezărim, prin politicile agricole pe care le facem, această tendința și căutăm să o modelăm în direcția aceasta pozitivă, prin scăderea prețului și creșterea calității, nu numai la carnea de porc, ci la toate produsele agricole”, a spus Petre Daea într-o intervenție la TVR.

În ceea ce privește repopularea gospodăriilor afectate de virusul pestei porcine africane, ministrul Daea a explicat care sunt procedurile prin care se va realiza acest lucru.

„În anumite județe, precum Brailă, Buzău, Bihor și Satu Mare, s-a trecut la etapa a doua de acțiune în combaterea, eradicarea și reluarea activității în gospodăriile populației, unde nu se va întrerupe creșterea. (…) Parcurgem etape prevazute în planul de contigență și normele sanitar-veterinare, pentru a putea crește porci. Suntem la faza a doua: am introdus porci santinela, urmând să vedem cum se comporta în cele 45 de zile, pentru că nu avem de unde să stim”,  a declarat Petre Daea.

În cadrul aceleiași intervenții, oficialul MADR a anunțat că, până la aceasta data, au fost plătite despăgubiri pentru un număr de 7.545 de dosare din 7.927, în cuantum de 90 de milioane de lei, urmând ca în zilele următoare, banii pentru despagubiri să ajungă și la alți 382 de fermieri.

Citeşte şi 172,5 milioane de euro din bugetul UE pentru promovarea produselor agroalimentare la nivel mondial

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here