Plăţi de 7 miliarde euro până în prezent prin PNDR 2020

0
agricultura afaceri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat luni că aprobat şi a efectuat până în prezent plăţi de 7 miliarde euro către fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice locale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, iar gradul de absorbţie al programului a ajuns la peste 71%.

 

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a aprobat şi a efectuat până în prezent plăţi de 7 miliarde euro către fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice locale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, gradul de absorbţie al PNDR 2020 a ajuns la peste 71%. Din totalul fondurilor nerambursabile plătite, peste 3,6 miliarde euro au fost efectuate pentru proiectele de investiţii în mediul rural, pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor, pentru acţiunile şi investiţiile Grupurilor de Acţiune Locală, pentru investiţii de reducere a efectelor dezastrelor naturale”, arată AFIR.

Prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au fost efectuate plăţile compensatorii către fermieri în valoare totală de peste 3,3 miliarde euro.

Pentru dezvoltarea fermelor mici, 28.326 de fermieri au beneficiat prin AFIR de plăţi în valoare de 217,7 milioane euro. De asemenea, 11.320 de tinerii fermieri au primit, până în prezent, fonduri totale de peste 428 de milioane euro.Tot prin PNDR 2020, au fost finanţate 2.132 de investiţii de utilitate publică pentru care AFIR a plătit autorităţilor publice locale fonduri nerambursabile de peste 951,5 milioane euro.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina se prelungeşte până în 2023

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here