Brazi de Crăciun tăiați ilegal, confiscați de jandarmi și polițiști

2

Poliţiştii au constatat, în perioada 11-13 decembrie, 131 de infracţiuni ce vizează fondul forestier şi au confiscat material lemnos în valoare de aproximativ 240.000 de lei, brazi în valoare de peste 117.000 de lei, precum şi 4.869 de kilograme de cetină.

„În perioada 11-13 decembrie, peste 2.400 de poliţişti, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră, dar şi reprezentanţi ai gărzilor forestiere, Romsilva şi ocoalelor de regim, au efectuat controale, la nivel naţional, pentru depistarea şi sancţionarea încălcărilor legale, având în vedere că, în această perioadă a anului, se înregistrează o intensificare a activităţii ce vizează fondul forestier”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Pe parcursul celor trei zile, ca urmare a misiunilor şi controalelor efectuate, au fost constatate 131 de infracţiuni şi au fost aplicate 4.437 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 210.000 de lei, 186 dintre acestea fiind la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Vezi Romsilva scoate brazi pe piață

„Misiunile structurilor Ministerului Afacerilor Interne continuă şi vor fi intensificate în perioada următoare pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea faptelor ce contravin legii şi prin care se prejudiciază patrimoniul forestier al statului. Încurajăm cetăţenii să vină în sprijinul nostru şi să semnaleze autorităţilor orice abatere pe care o sesizează, fie că e vorba de transport ilegal de material lemnos sau alte activităţi care ridică suspiciuni cu privire la legalitatea lor”, arată sursa citată.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here