Romsilva scoate brazi pe piață

1
padure2-paduri-fsc-hs

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva anunţă că va oferi spre vânzare pentru sărbătorile de iarnă din acest an 42.624 de pomi de Crăciun, majoritatea recoltaţi din culturi specializate în pepinierele silvice.

Potrivit unui comunicat al instituţiei din acest total, 28.799 sunt din specia brad şi 13.825 sunt molizi sau alte specii de răşinoase.

Romsilva precizează că, în acest an, cei mai mulţi pomi de Crăciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii (32.850 de bucăţi), în timp ce doar aproape 20%, adică 9.774 de bucăţi, provin din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerările naturale cu o densitate excesivă.

Preţurile de vânzare pornesc de la 15 lei pentru brazii cu o înălţime de până în 1,3 metri şi ajung la 35 lei, cu TVA inclusă, pentru exemplarele cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduţi la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora.

Sfaturi pentru românii aflați în goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun și Revelion

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here