Imagini cu primul pui de zimbru născut în libertate în Munţii Făgăraş

1

Primul pui de zimbru născut în libertate în Munţii Făgăraş a fost văzut la finalul săptămânii trecute de către rangerii Fundaţiei Conservation Carpathia. Puiul s-a născut în luna noiembrie.

„Suntem foarte bucuroşi să vedem că se confirmă faptul că Munţii Făgăraş sunt un loc bun pentru zimbri, că aceştia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populaţiei unei specii. Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri ce se simte tot mai acasă în Munţii Făgăraş”, spun reprezentanţii Conservation Carpathia.

Vezi și Crescător de Mangalița: Nu am stocuri, vând toate produsele

La sfârşitul lunii mai, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din programul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş, în zona lacului Pecineagu. Zimbrii au fost aduşi din Germania şi Polonia şi au fost iniţial într-o zonă de carantină, după care au fost eliberaţi într-o zonă mai mare de aclimatizare.

Vezi aici postare de pe Facebook a celor de la LIFECarpathia în care au surprins puiul de zimbru: facebook LIFECarpathia

În cadrul proiectului LIFECarpathia, finanţat de Comisia Europeană prin programul LIFE şi de Endangered Landscapes Programme, în toamna anului trecut au poposit în Munţii Făgăraş primii zimbri după mai bine de 200 de ani de la dispariţia lor din pădurile României. Zimbrii au venit dintr-o rezervaţie din Germania şi din Munţii Carpaţi din Polonia.

Vezi și UNESCO a deschis accesul în online la biblioteca sa masivă

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here