Culesului de citrice este în plin sezon în Valencia

Sute de români își câștigă pâinea în livezile de portocale și mandarine din Sudul Spaniei

0

În preajma Crăciunului, în fiecare casă se simte miros de brad și citrice. Cele mai bune din lume vin din Spania, mai exact din Valencia. Sezonul culesului este în toi aici și sute de români își câștigă pâinea în livezile de portocale și mandarine din Sudul Spaniei, conform TVR.

Daniel Vizaru culege de 8 ani portocale și mandarine în comunitatea valenciană. Aici este patria citricelor, iar savoarea fructelor este unică datorită condițiilor climatice. Chiar dacă pare ușor, culesul necesită o anumită tehnică.

Dat fiind experiența lui, spune că românii au mâncat sigur portocale culese de mâna. Aflăm de la Daniel că o portocală sau o mandarina trebuie culeasă cu tot cu coadă pentru că fructul va sta mai bine de o lună în depozite pentru a deveni mai suculent.

Lupta pe sectorul Legume-Fructe continuă

Gina a plecat de 12 ani din România. Rămăsese fără serviciu și trăia din ajutor social. Ultima perioada a fost cea mai grea de când e în Spania.

Pentru a câștiga măcar 2000 de euro la sfârșit de lună, trebuie să strângă cel puțin 80 de lăzi cu portocale, zilnic.

Spania este pe primul loc în lume la exportul de citrice. Fructele pleacă din livadă cu 10 cenți kilogramul. Cele care ajung în România diferă în funcție de zonă.

Valencia este patria portocalelor și a mandarinelor. Aici se găsesc cele mai bune portocale din lume. Culesul începe în septembrie și se termină abia la vară.

Românii din zona capitalei preferă fructele mai mari, în timp ce cei din Nord-Vest le preferă pe cele mai mici, mai parfumate.

Vezi și Irisul: floarea zeiței curcubeului la vechii greci. Vedeți ce soluri preferă

Citricele se culeg timp de 6 luni

Spania produce anual aproape 4 milioane de tone de portocale, dintre care, mai bine de jumătate se vând în alte țări.

Se pare că cele mai bune portocale se culeg din Valencia, iar activitatea se demarează în septembrie, dar se termină abia în vara anului următor.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here