Pleacă Irimescu, vine Stănescu, cel mai probabil

0
- Reclamă -

Paul Stănescu, președintele Consiliului Județean Olt, ar putea fi, potrivit informaților vehiculate în ultima vreme, viitorul ministru al Agriculturii. La acest moment, după ce a fost făcut public numele propunerii pentru funcția de premier, se pare că Stănescu este varianta avută în vedere de PSD pentru portofoliul de la Agricultură.

Cine este însă Paul Stănescu și ce legătură are cu agricultura? Întâmplător sau nu, familia Stănescu este una dintre cele mai bogate din Olt, numai dacă ne gândim la faptul că Paul Stănescu și fratele său, Alexandru Stănescu, fost președinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, au fost de-a lungul timpului acționari la firme importante din agricultura județului Olt precum Agromec Vișina (administrează circa 3.000 de hectare de teren agricol) sau Agromec Bucinușu, afaceri rămase în familie. La acestea se adaugă compania AgriSo, de care se ocupă verii Stănescu – Ștefan și Mihai Stănescu, cei care au creat aplicația AgriSo cu ajutorul căreia orice fermier poate, cu precizie de câțiva centimetri, să vadă poziționarea exactă a tuturor terenurilor pe care le are în exploatare.

Citește și: Perspective favorabile în 2017 pentru producția de carne de porc din UE

 

Cât despre fostul ministru al Agriculturii de acum un an, Daniel Constantin este luat în calcul pentru portofoliul de la Mediu.

Irimescu, un mandat modest

Chiar dacă s-a bucurat de sprijinul marilor asociații de fermieri, cu LAPAR în frunte, Irimescu nu se poate lăuda cu realizări majore, ci dimpotrivă. Pentru mulți, va rămâne ministrul sub mandatul căruia subvențiile de la APIA au întârziat nepermis de mult, ceea ce a dus la dispariția unui număr mare de fermieri. Înființarea unui Fond Mutual sau trimiterea la post a atașaților agricoli au rămas mai mult „lucruri care nu au fost duse până la capăt” decât eșecuri. Poate doar absorbția record de 3,8 miliarde euro într-un singur an, simplificarea procedurilor din programele europene și deschiderea piețelor pentru exportul produselor românești să se afle pe lista „realizărilor”ministrului Irimescu.

Sursă foto: www.olttv.ro

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.