Polonezii de la JNT Group intră pe piața vinului din România

0
- Reclamă -

JNT Group (JNT), unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de vinuri din Polonia, a semnat un acord condiționat pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni al producătorului de vin Domeniile Boieru, potrivit informațiilor publicate de Adrian Dumitrache.

Domeniile Boieru deține 200 de hectare de podgorii în Ciumbrud și Sebeș și o unitate de producție cu o capacitate de 2,9 milioane de litri de vinuri frizzante și spumante. Tranzacția este văzută ca o oportunitate uriașă de a construi o poziție puternică a JNT Group în România.

Acționariat Domeniile Boieru

În prezent, acționarii Domeniile Boieru sunt Florin Andrei Dănoaie – 40%, Crisware Holdings – 40% și Entire Real Estate – 20%.

Entire Real Estate este o firmă controlată de familia Călin și Alina Dobra, cu afaceri în imobiliare, care a intrat în acționariatul Domeniile Boieru în 2021, tranzacția fiind anunțată de Profit.

Vezi și Vinurile Liliac au primit o investiție de 3,4 milioane de euro în 2023

Compania a raportat o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în 2022 și un profit de aproape 70.000 lei. Firma are 40 de angajați.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.