Porcul viu s-a scumpit / ”Pomana porcului” iese din meniuri

1
- Reclamă -

Pensiunile covăsnene afiliate Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural (ANTREC) sunt rezervate în proporție de circa 85% pentru Crăciun, însă turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar în acest an, prețurile pachetelor fiind cu circa 25% mai mari, pe fondul scumpirilor la utilități. Tot pe fondul scumpirilor, o parte dintre administratorii pensiunilor vor scoate din meniuri tradiționala pomană a porcului.

Vezi și Se scumpește carnea de porc

Vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a precizat că și în acest an la mare căutare sunt unitățile turistice care oferă servicii wellness, iar prețurile pachetelor variază în funcție de oferte, pornind de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopți all-inclusive, pentru pachetele care includ petrecerea din noaptea dintre ani.

Prețurile s-au ridicat cu 25%

„La capitolul rezervări pentru Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%. Mulți au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu. În rest, vom avea cam aceleași oferte. S-au scumpit puțin și prețurile, cam cu 25%, din cauza facturilor. Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile și 3 nopți, cu noaptea de Revelion inclusă și carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet pornește de la 450 de lei. Unii vor aduce DJ, dar la prețul de 2.000 de lei va fi și muzică live, normal, dar și pomana porcului”, a explicat Attila Daragus.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.