România sprijină iniţiativa ”Cereale din Ucraina”

2
- Reclamă -

Preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat România între ţările şi organizaţiile care sprijină noua iniţiativă a Kievului denumită „Cereale din Ucraina” (Grain from Ukraine), care are drept scop facilitarea transportului de cereale ucrainene.

 

„Volumul fondurilor acumulate pentru iniţiativa noastră «Cereale din Ucraina» este în creştere şi depăşeşte deja 180 de milioane de dolari americani. Aceasta este deja una dintre cele mai mari iniţiative umanitare ucrainene din punct de vedere istoric. Şi va fi şi mai mare”, a anunţat luni Volodimir Zelenski în mesajul său video transmis în fiecare seară.

”Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Estonia, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Qatar, Letonia, Lituania, Olanda, Germania, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, SUA, Turcia, Ungaria, Finlanda, Franţa, Croaţia, Cehia, Elveţia, Suedia, Uniunea Europeană şi-au anunţat deja contribuţia financiară, tehnică sau logistică la iniţiativa Grain From Ukraine – este o participare semnificativă. La care se adaugă Republica Coreea, iar Japonia – încă din primele zile. Şi, de asemenea, NATO. Şi, bineînţeles, ONU”, a enumerat Volodimir Zelenski.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care participă”, a transmis preşedintele ucrainean.

Petre Daea la Indagra anunță bani pentru fermieri și investiții în irigații

- Reclamă -

Volodimir Zelenski a vorbit prima dată despre această iniţiativă ucraineană la 18 noiembrie, apoi a lansat-o oficial sâmbătă, 26 noiembrie, printr-un summit internaţional privind securitatea alimentară, la care au participat, direct sau online, participanţi din peste 30 de state. Programul ”Cereale din Ucraina” este prezentat drept o iniţiativă umanitară, care are drept scop salvarea de la foamete a milioane de oameni.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat România între ţările şi organizaţiile care sprijină noua iniţiativă a Kievului denumită „Cereale din Ucraina” (Grain from Ukraine), care are drept scop facilitarea transportului de cereale ucrainene.   „Volumul fondurilor acumulate pentru iniţiativa noastră «Cereale din Ucraina» este în creştere… Cititi mai multe aici: România sprijină iniţiativa ”Cereale din Ucraina” […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.