Portul Constanţa are o dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

0
- Reclamă -

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP) într-un mesaj postat pe contul său de mesagerie Telegram, transmite Interfax.

„Colegii noştri români ne-au anunţat finalizarea licitaţiei pentru echiparea danei cu prilejul unei reuniuni trilaterale”, a informat Ukrainian Danube Shipping Company (UDP).

Compania ucraineană a precizat că anul trecut a fost unul dintre iniţiatorii proiectului, în condiţiile în care terminalele portului Constanţa nu aveau suficiente capacităţi pentru a gestiona traficul cerealelor din Ucraina. Anul trecut, „erau până la 600 de barje încărcate cu cereale în port care aşteptau la descărcare până la 30-40 de zile”, a informat UDP.

Acum, cea mai mare parte a exporturilor de produse agricole ucrainene au revenit în porturile din Odesa, însă ruta pe Dunăre rămâne una importantă, iar „noua dană nu va rămâne nefolosită”, a precizat UDP. Compania ucraineană are de gând să expedieze până la 200.000 – 250.000 de tone pe lună spre portul Constanţa.

Vezi și Braconieri prinși de poliţiştii de frontieră din Constanța în zona Razel-Sinoe

„Oferim servicii complete, transport fluvial plus transfer de pe o navă pe alta în portul Constanţa. Dacă principala rută de export din Ucraina va reveni din nou pe Dunăre, dana va deveni o linie de salvare care va creşte semnificativ capacitatea totală a modelului nostru logistic”, a informat UDP.

- Reclamă -

Portul Constanţa a stabilit în 2023 un nou record în ceea ce priveşte exporturile de cereale, graţie majorării livrărilor de cereale provenite din Ucraina precum şi proiectelor de îmbunătăţire a infrastructurii finanţate de Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii portuare, portul Constanţa a expediat anul trecut o cantitate record de 36 milioane de tone de cereale, în creştere cu 50% comparativ cu 2022, iar cerealele ucrainene au fost responsabile pentru aproximativ 40% din volumul total.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.