Producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse alimentare de calitate, a apreciat premierul Nicolae Ciucă joi, în judeţul Alba, unde a vizitat o companie privată cu capital integral românesc ce are ca obiect de activitate producţia şi procesarea cărnii de pasăre.
„Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia şi echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse de calitate şi să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranţa alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat prim-ministrul după vizita la societatea Transavia.
Nicolae Ciucă a menţionat că, recent, s-a decis în Guvern să fie puse la dispoziţia fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, ca o măsură de susţinere a agriculturii şi industriei alimentare, care va contribui astfel la reducerea impactului generat de creşterea preţurilor la produsele de bază.
„Pentru a face performanţă este nevoie de forţă de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susţinut şi a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ‘Sprijin pentru România’ prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură şi industria alimentară”, a menţionat premierul.
Nicolae Ciucă a adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziţie 200 de milioane de euro, soluţie legislativă ce va contribui la asigurarea necesarului pieţei interne şi la reducerea presiunii asupra stocurilor şi preţurilor la alimente. Măsurile destinate agriculturii şi industriei alimentare incluse în pachetul „Sprijin pentru România” au fost stabilite ca urmare a consultărilor cu fermierii, patronatele şi sindicatele din agricultură.
Agroserv Măriuţa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 68,4 milioane de lei