Prețul la carnea de porc la poarta fermei aproape că s-a dublat într-un singur an

0
vitrina-supermarket-carne-porc
- Reclamă -

Carnea de porc a cunoscut în ultimul an fluctuații majore în ce privește prețul, care aproape că s-a dublat. Dacă anul trecut, prețul kilogramului de carne de porc în această perioadă era de 3,6-3,8 lei, în prezent acesta a ajuns la 6,65-6,67 lei/kg, iar tendința este de creștere, potrivit datelor din piață.

După un început de an 2017 cu vânzări reduse, cererea pe piață a început să se echilibreze în această perioadă a anului. Chiar și așa, nu se poate spune că producătorii vor avea foarte mult de câștigat, în condițiile în care trebuie să-și acopere pierderile de anul trecut. Cât privește produsele la raft, acestea nu au suferit modificări semnificative în privința prețului…

„Nu există diferență în galantare între prețurile de acum și cele din 2016. Procesatorul a făcut profit și atunci și acum – ceva mai mic. Noi am pierdut atunci, iar acum ne astupăm găurile de anul trecut”, după cum susține Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc.

Citește și: Plan de prevenire a neregulilor în implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020

Chiar și așa, nu se poate spune că 2017 este un an deosebit de bun pentru crescătorii de porci din România, care sunt nevoiți să importe purcei la un preț de 80 de euro bucata, în condițiile unui deficit tot mai mare pe piața europeană. România importă cantități importante de carne de porc, care se află primul loc în topul importurilor de alimente-, în special pentru procesare. Anul trecut, importurile de carne de porc au atins  o cantitate de 197.000 de tone, în valoare de 343,6 milioane de euro, creșterea valorică față de 2015 fiind de 16,2% (+47,9 milioane de euro).

Sursă foto: www.gandul.info

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.