Preţul cărnii de porc pentru producător va creşte

1
carcasa_porc_
- Reclamă -

Preţul cărnii de porc pentru producător, acum în jur de 5,5 lei/kg în viu, va creşte, pentru că preţurile cerealelor  a crescut.

 

Acest lucru va avea o întâr­ziere, căci vânzătorul direct către consumator, marele retail, negociază foarte atent contractele, susţine Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, prezent în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi. „Ar trebui să existe creşteri de preţ la carnea de porc, dar cu o întârziere, pentru că puterea de negociere a retailului cu fermierul este total disproporţionată. Suntem pentru retail ce este Ucraina pentru Rusia. Nu avem ce negocia prea mult, pentru că aduc din afară“, a afirmat Ioan Ladoşi.

Cele mai mari importuri de alimente ale României sunt cele ale cărnii de porc, în primele 11 luni din 2021 fiind în valoare de 537 de milioane de euro. Acest lucru s-a produs şi în contextul în care de la mijlocul anului 2017 România se confruntă cu pestă porcină africană, virus care a ucis sute de animale.

„Pesta porcină afri­cană, pandemia şi acum războiul din Ucraina sunt crize multiple în piaţa cărnii de porc. Războiul arată ca şi când ar fi bomboană de pe colivă a producţiei de carne de porc din România. Este o criză clară a cărnii de porc“, a menţionat Ladoşi.

Distileria Sanct Georgius din SF Gheorghe, trei titluri de Champion în Ungaria

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.