Prețul grâului, în scădere

2
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale

Cotaţiile futures la grâu au continuat să se reducă vineri, ceea ce anunţă a doua săptămână consecutivă de scădere, după ce Departamentul American al Agriculturii (USDA) a prognozat o producţie mondială peste aşteptări, ceea ce înseamnă o posibilă îmbunătăţire a aprovizionării în întreaga lume.

 

Cel mai activ contract la grâu tranzacţionat la Chicago Board of Trade a pierdut peste 4% în această săptămână, iar vineri dimineaţa era cotat la 7,70 dolari pentru un bushel.

„Cotaţiile futures au suferit pierderi, dar dacă te uiţi la preţurile fizice de pe principalele ţări exportatoare, nu au fost modificări”, spune un trader de la Singapore.

Joi seară, Departamentul american al Agriculturii (USDA) şi-a îmbunătăţit estimările privind stocurile de grâu la finalul acestui sezon cu 2,38 milioane de tone, graţie unor perspective de producţie mai bune în Australia, Canada şi Rusia. Această îmbunătăţire a prognozelor USDA, peste ceea ce se aşteptau analiştii, ar putea reduce îngrijorările cu privire la inflaţia mondială a preţurilor la produsele alimentare, care recent au atins cel mai ridicat nivel de după 2011.

APIA a autorizat la plată ajutorul de minimis pentru susţinerea producţiei de plante aromatice

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here