APIA a autorizat la plată ajutorul de minimis pentru susţinerea producţiei de plante aromatice

2
plante mirodenii
plante, mirodenii

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat joi că a autorizat la plată ajutorul de minimis aferent programului de susţinere a producţiei de plante aromatice pentru anul 2021, suma totală autorizată la plată fiind de 1.012.502 lei.

 

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, informează că a autorizat la plată ajutorul de minimis aferent programului de susţinere a producţiei de plante aromatice pentru anul 2021. Suma totală autorizată la plată este de 1.012.502,92 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 50 de beneficiari eligibili, care au accesat această formă de ajutor de minimis în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.652/2021 privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de plante aromatice pentru anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, informează APIA.

Din numărul total de 88 de cereri depuse, 8 beneficiari şi-au retras cererea de înscriere în programul de minimis, 30 de beneficiari au fost respinşi în urma verificărilor privind respectarea condiţiilor de eligibilitate, iar 50 de beneficiari eligibili au fost autorizaţi la plată.

Sprijinul financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenţii, potrivit art.3 alin. (6) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol, iar valoarea/suprafaţă a ajutorului care se acordă beneficiarilor este următoarea: 2.600 euro/ha, dar nu mai puţin de minimum 0,5 ha pentru busuioc; 3.400 euro/ha, dar nu mai puţin de minimum 0,5 ha pentru cimbru; 100 euro/ha pentru coriandru; 200 euro/ha pentru fenicul; 150 euro/ha pentru muştar.

Producția de vin din Franța ar putea scădea cu până la 30% în 2021

2 comentarii

  1. […] Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat joi că a autorizat la plată ajutorul de minimis aferent programului de susţinere a producţiei de plante aromatice pentru anul 2021, suma totală autorizată la plată fiind de 1.012.502 lei.   „Agenţia de Plăţi şi… Cititi mai multe aici: APIA a autorizat la plată ajutorul de minimis pentru susţinerea producţiei de plante aromatice […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here