Video: 35 de hectare de pădure din Ocolului Silvic Oituz, afectate de incendiu

1

Circa 35 de hectare de pădure de pe raza Ocolului Silvic Oituz au fost afectate de incendiul care a izbucnit duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

 

„Ocolul Silvic Privat Oituz a efectuat măsurători cu ajutorul unei drone şi a hărţilor din dotare, stabilind cu o precizie mai mare suprafaţa afectată de incendiu, aceasta fiind de 35 de hectare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Vezi și UPDATE: Romsilva este în dezacord cu proiectul ”Smart Forest” inițiat de Vodafone

Vineri, pentru stingerea incendiului acţionează 39 pompieri militari de la ISU Bacău şi ISU Covasna, 15 angajaţi ai ocolului silvic şi 4 voluntari de la SVSU Oituz.

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul orei 15.00, iar de atunci pompierii intervin fără încetare pentru a stinge flăcările.

Vezi și Zebu-vaci domesticite încă de acum 6000 de ani

Intervenția este îngreunată de prezența în zona a muniției de război neexplodată din Primul Război Mondial.

un comentariu

  1. […] Circa 35 de hectare de pădure de pe raza Ocolului Silvic Oituz au fost afectate de incendiul care a izbucnit duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.   „Ocolul Silvic Privat Oituz a efectuat măsurători cu ajutorul unei drone şi… Cititi mai multe aici: Video: 35 de hectare de pădure din Ocolului Silvic Oituz, afectate de incendiu […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here