Prețul laptelui, prea mic pentru a acoperi costurile. Chiar și fermierii nemți au probleme

0
Lapte
- Reclamă -

Producătorii de lapte din întreaga Europă se plâng că prețul primit pentru litrul de lapte din partea procesatorilor nu le acoperă costurile.

Nu doar crescătorii români de bovine au probleme, cu care ne-am obișnuit deja, dar și văcarii din străinătate și chiar din țări cu tradiție în domeniu. Este cazul fermierilor din Germania, care recunosc că nu reușesc să-și acopere costurile de producție, în cele mai multe dintre cazuri.

«În iulie 2017, costurile de producție se ridicau la 410 €/1 000 litri, ele fiind acoperite în proporție de 91%, ceea ce înseamnă un deficit de 9%», potrivit unui comunicat European Milk Board (EMB), care calculează de cinci ani «costurile reale» ale producției de lapte din Germania.

VEZI SI: Peste 10.000 de cereri pentru ajutorul excepţional destinat producătorilor de lapte

«Calculul este realizat pe baza prețului plătit producătorului. Se ține cont de factori precum mijloacele de producție, costul cu forța de muncă și subvențiile obținute», se mai arată în comunicatul  EMB preluat de France Agricole. Nici măcar criza untului în Occident nu a avut urmări asupra prețului la lapte, acesta neînregistrând schimbări majore.

Potrivit ultimelor date publicate de către Comisia Europeană, efectivele de bovine din Germania s-au redus cu 1,4% începând cu debutul acestui an, ceea ce va avea ca efect reducerea producției de lapte, comparativ cu 2016.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.