Trei căprioare otrăvite au fost găsite lângă localitatea Grădiștea, Ilfov

1
căprioare
- Reclamă -

Trei căprioare otrăvite cu substanțe necunoscute au fost descoperite la sfârșitul săptămânii trecute lângă localitatea Grădiștea, județul Ilfov. Primele suspiciuni în privința cauzei care a determinat otrăvirea căprioarelor sunt substanțele folosite în lanurile de rapiță din zonă împotriva dăunătorilor.

Căprioarele au fost găsite în cursul zilelor de sâmbătă și duminică. Una dintre ele a fost capturată și transportată la Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Vulturul” din București, care gestionează fondul de vânătoare de la Grădiștea. De aici a fost dusă la un cabinet veterinar din București unde a primit îngrijiri medicale. În prezent căprioara dă semne că își revine, iar despre celelalte două nu se știe încă dacă și-au revenit în pădure,  potrivit lui Mihai Enea, producătorul emisiunii „Regatul Sălbatic” difuzată de TVR.

„Lângă localitatea Grădiștea sunt mai multe asociații de fermieri dețin terenuri agricole pe care cultivă rapiță. La limita acestor terenuri cu pădurea căprioarele ies să se hrănească și mănâncă ce găsesc prin câmp. Dacă ingerează de aici substanțe otrăvite și nu primesc îngrijiri medicale la timp, ele mor. Am sesizat deja Institutul Național de Dezvoltare pentru Protecția Mediului, care poate determina substanța ingerată de căprioare”, a declarat Mihai Enea.

La sfârșitul anului 2011 în județul Arad a avut loc un adevărat masacru de căprioare, murind atunci în jur de 400 de exemplare. Cazul a fost intens mediatizat, iar cauza depistată de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad era ingerarea de către căprioare a unor substanțe folosite pentru combaterea dăunătorilor, în special a rozătoarelor.

                                         

Sursă foto: www.valentingroza.wordpress.com

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.