Valoarea scrisorilor de garanţie acordate beneficiarilor AFIR de către FNGCIMM s-a dublat

0
- Reclamă -

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a emis până în prezent 1.057 de scrisori de garanţie în favoarea beneficiarilor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru restituirea avansului, valoarea totală a acestora depăşind 1,85 de miliarde de lei. Aproape jumătate dintre aceste garanţii au fost în ultimele trei luni, potrivit unui comunicat al instituției. Numărul scrisorilor de garanție emise a crescut cu peste 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce valoarea totală a garanţiilor s-a dublat, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Beneficiarii garanțiilor sunt comunele şi oraşele, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, Grupurile de Acţiune Locală, organisme de drept public – aşezăminte culturale, organizaţiile şi federaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii. Garanţia FNGCIMM pentru plata avansurilor acordate de AFIR acoperă până la 100% din valoarea avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu AFIR finanţate din PNDR 2014 – 2020.

 

Citește și: Trei căprioare otrăvite au fost găsite lângă localitatea Grădiștea, Ilfov

 

FNGCIMM SA-IFN este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României. 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.