Prețurile la energie afectează grav producătorii români de produse tradiționale

1

Vicepreşedinta Federaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale (FPPT), Paula Vals, a declarat că după ce anul trecut firma pe care o conduce a înregistrat scăderea cifrei de afaceri cu 20% faţă de 2019, anul acesta societatea nu a reuşit să ajungă la nivelul de acum doi ani.

 

„A fost un an destul de greu. Preţurile au crescut foarte mult la energia electrică, motorină, gaze, iar pe lângă toate acestea şi costul materiei prime a crescut şi el extraordinar de mult. (…) Criza sanitară ne-a restricţionat din punctul de vedere al livrărilor, iar consumurile au crescut din cauza măsurilor de siguranţă”, a afirmat Paula Vals.

În calitate de manager general al unei societăţi cu profil de patiserie-cofetărie, ea a menţionat că până luna trecută nu a majorat tarifele produselor vândute.

Vezi și Producția de grâu în România din 1938 până în 2019. Premise pentru un 2021 generos

„Acum două săptămâni am crescut preţurile produselor cu circa 10%. A fost prima majorare de la începutul pandemiei, dar nu ştiu cât timp le vom putea menţine la acest nivel”, a precizat Paula Vals.

Ea şi-a exprimat speranţa ca autorităţile naţionale să plafoneze preţul energiei electrice la nivelul celui anterior majorărilor.

„S-a discutat despre îngheţarea preţului la energia electrică şi sperăm ca noul ministru să se aplece asupra acestei situaţii. În ceea ce priveşte creşterea materiilor prime, nu se mai poate face nimic. În patiserie-cofetărie, sunt materii prime al căror preţ a crescut cu 30%, untul, cacaoa, ciocolata, smântâna”, a mai spus vicepreşedinta FPPT.

placinta dobrogeana
placinta dobrogeana

Paula Vals este şi preşedinta asociaţiei Moesis tradiţional, iniţiatoarea grupului aplicant pentru atestarea plăcintei dobrogene pe schemă de calitate europeană, iar firma pe care o deţine produce 12 din cele 31 de produse tradiţionale atestate în judeţul Tulcea şi recunoscute la nivel naţional.

Citește și Vinurile albe ideale pentru seri calde de vară

Luna trecută, directorul firmei care produce alte 12 produse atestate tradiţionale a anunţat că anul viitor va majora preţurile produselor cu până la 15%.

un comentariu

  1. […] Vicepreşedinta Federaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale (FPPT), Paula Vals, a declarat că după ce anul trecut firma pe care o conduce a înregistrat scăderea cifrei de afaceri cu 20% faţă de 2019, anul acesta societatea nu a reuşit să ajungă la nivelul de acum doi… Cititi mai multe aici: Prețurile la energie afectează grav producătorii români de produse tradiționale […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here