Prețurile la grâu şi porumb au scăzut după ce prima navă cu cereale a plecat din Odesa

4
nava cereale odesa
nava cereale
- Reclamă -

Cotaţiile futures la grâu şi porumb au scăzut luni la bursa de la Chicago, după ce prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat din portul Odesa, în conformitate cu termenii acordului semnat cu Rusia, ceea ce a dat naştere la speranţe că Ucraina va putea relua exporturile de cereale la scară largă, transmite Reuters.

În jurul orei 10:56 GMT, la grâu, cel mai tranzacţionat contract la CBOT a scăzut cu 1,8% până la 7,93 dolari per bushel, în timp ce cotaţia porumbului a scăzut cu 2,2% până la 6,06 dolari per bushel.

Nava cargo Razoni sub pavilion panamez, încărcată cu 26.000 de tone de porumb a părăsit luni portul Odesa la ora 6:17 GMT cu destinaţia portul Tripoli din Liban. Nava este aşteptată să sosească la Istanbul în data de 2 august şi îşi va continua drumul spre destinaţie, după inspecţiile care vor fi efectuate la Istanbul.

Vezi și Cerealele ucrainene au cale liberă spre cumpărătorii din întreaga lume

Aceasta este prima navă care pleacă din Odesa după ce invazia rusească a blocat porturile maritime ale Ucrainei în urmă cu cinci luni.

 

Navă cu cereale, Odesa
Navă cu cereale, Odesa

„Cotaţiile la grâu şi porumb sunt în scădere astăzi după ştirile că prima navă a plecat din Ucraina cu cereale pentru export utilizând un coridor sigur de shipping, ceea ce creşte probabilitatea că vom vedea mari cantităţi de grâu şi porumb din Ucraina care vor ajunge pe piaţa mondială”, a spus Matt Ammermann, analist la firma StoneX.

- Reclamă -

După invazia rusească, exporturile de cereale ale Ucrainei au fost reorientate spre transportul rutier şi fluvial cu direcţia Europa de Est, însă traderii subliniază că este nevoie de transporturile maritime pentru a creşte, în mod semnificativ, volumul livrărilor.

Vezi pe Informateca.ro și Ucraina primește armament din SUA și Germania pentru ofensiva în Herson / Rușii își repoziționează trupele

„Cu siguranţă proprietarii navelor care sunt blocate în Ucraina începând din februarie vor vrea să le scoată de acolo. Întrebarea care se pune este dacă proprietarii de nave vor fi dispuşi să revină în porturile din Ucraina pentru a prelua o nouă încărcătură de cereale”, a subliniat Matt Ammermann.

- Reclamă -

4 comentarii

  1. […] Cotaţiile futures la grâu şi porumb au scăzut luni la bursa de la Chicago, după ce prima navă încărcată cu cereale din Ucraina a plecat din portul Odesa, în conformitate cu termenii acordului semnat cu Rusia, ceea ce a dat naştere la speranţe că Ucraina… Cititi mai multe aici: Prețurile la grâu şi porumb au scăzut după ce prima navă cu cereale a plecat din Odesa […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.