Preţurile uleiului de măsline au crescut la noi recorduri

1
- Reclamă -

Preţurile uleiului de măsline au crescut la noi recorduri, deoarece seceta severă din principalele ţări producătoare reduce livrările şi duce şi la creşterea furturilor, transmite CNBC.

 

Preţurile uleiului de măsline au crescut la nivel mondial la 8.900 de dolari pe tonă, în septembrie, cauzate de ”vremea extrem de uscată” în zăna Mării Mediterane, potrivit unui raport recent al Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite.

Deja, preţul mediu în august a fost cu 130% mai mare faţă de anul anterior şi nu a arătat ”niciun semn de relaxare”, a spus USDA.

Spania, cel mai mare producător şi exportator de ulei de măsline din lume, a fost lovită de o secetă intensă de luni de zile.

De asemenea, ţara tocmai a înregistrat a treia cea mai fierbinte vară, cu temperatura medie a verii cu 1,3°C mai mare decât în mod normal, potrivit agenţiei meteorologice de stat AEMET.

- Reclamă -

Potrivit datelor companiei de informaţii despre piaţa de mărfuri Mintec, producţia de ulei de măsline din Spania în sezonul recent a scăzut la aproximativ 610.000 de tone – aceasta este o scădere de peste 50% în comparaţie cu 1,3 până la 1,5 milioane de tone obişnuite.

”La complexitatea situaţiei se adaugă şi preocupările legate de reducerea producţiei în alte ţări mari producătoare de ulei de măsline din Europa, inclusiv Italia şi Grecia, unde predomină condiţiile de secetă”, a declarat Kyle Holland, analistul pentru seminţe oleaginoase şi uleiuri vegetale de la Mintec, pentru CNBC.

Românii beau mai puțină bere ca anul trecut

Grecia şi Italia sunt al doilea şi respectiv al treilea cel mai mare producător de ulei de măsline, potrivit Consiliului Internaţional de Măsline, o organizaţie interguvernamentală formată din membri care reprezintă mai mult de 98% din producţia de măsline la nivel global.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Preţurile uleiului de măsline au crescut la noi recorduri, deoarece seceta severă din principalele ţări producătoare reduce livrările şi duce şi la creşterea furturilor, transmite CNBC.   Preţurile uleiului de măsline au crescut la nivel mondial la 8.900 de dolari pe tonă, în septembrie, cauzate… Cititi mai multe aici: Preţurile uleiului de măsline au crescut la noi recorduri […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.