Prime de la FrieslandCampina pentru producătorii de lapte care reduc producția

0
- Reclamă -

Prime de la FrieslandCampina pentru producătorii de lapte care reduc producția Compania FrieslandCampina, unul dn cei mai mari procesatori  de lapte din Europa, prezent și pe piața românească, a lansat în luna ianuarie un instrument menit să tempereze viitoarele creșteri de producție de pe piața laptelui, informează European Milk Board (EMB).

Producătorii olandezi de lapte vor primi 2 centime pe litrul de lapte în perioada 1-11 februarie, cu condiția să nu mărească livrările. Volumul de referință al livrărilor a fost fixat în funcție de media livrărilor din perioada 13-27 decembrie 2015. Reprezentanții Friesland Campina apreciază că valoarea compensațiilor ce vor fi acordate fermierilor se ridică la circa 1,5 milioane de euro.

„FrieslandCampina a ales o limitare voluntară a livrărilor sau o renunțare voluntară la livrări. Este vorba într-adevăr de un mijloc foarte eficace de a reduce producția. Se poate intervini astfel într-un mod pozitiv asupra pieței, scopul fiind prevenirea distorsiunilor”, a declarat Sieta van Keimpema, vicepreședintele EMB.

În UE, litrul de lapte este plătit cu 20 de centime

El este de părere că acest instrument n-ar trebui să fii activat doar de către procesatori individuali, ci ar trebui să fie implementat la nivelul UE. Mai trebuie însă să fie creat și cadrul juridic pentru o asemenea inițiativă de către politicieni. Strategia europeană de creștere necontrolată a producției de lapte a generat, în cursul ultimelor luni numeroase probleme și a ruinat numeroși producători de lapte. În condițiile în care litrul de lapte este plătit cu 20 de centime, pentru multe exploatații a devenit imposibilă până și supraviețuirea.

„Implementați la nivel european un program de responsabilitate pe o piață al cărei element pivot să fie renunțarea voluntară la livrări, astfel încât piața laptelui să poată să se vindece de relele sale!”, a atras atenția vicepreședintele EMB în apelul său adresat comisarului european pentru Agricultură, Phill Hogan.

- Reclamă -

Compania olandeză FrieslandCampina este o organizație cu tradiție în colectarea laptelui și fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Câmpina și Dots și oferă o gamă variată de produse: lapte, iaurt, brânză, unt și gustări cu lapte.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.