Procedurile de accesare a fondurilor europene, simplificate

0
- Reclamă -

În şedinţa Guvernului din 20 aprilie 2016 a fost aprobată hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat.

Adoptarea actului normativ urmărește simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene si permite adoptarea unor facilitați pentru accesarea fondurilor în favoarea solicitanților, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Actul normativ aduce o serie de clarificări cu privire la dovada asigurării cofinanțării private, la măsurile cu caracter compensatoriu, precum și clarificări referitoare la condițiile de accesare și implementare a măsurilor de sprijin forfetar. De asemenea, este vorba și de clarificări referitoare la condițiile de accesare și implementare a proiectelor finanțate prin LEADER sau de completări ale actualelor dispoziții privind atribuțiile organismelor cu sarcini delegate privind implementarea măsurilor PNDR 2014-2020.

În ianuarie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunța că a demarat analiza propunerilor pentru simplificarea accesării PNDR, după ce a organizat la jumătatea lunii ianuarie dezbateri pentru identificarea soluțiilor de adaptare și simplificare a cadrului normativ privind accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor finanțate prin acest program Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Consultările, la care au fost prezenți peste 1.400 de participanţi la nivel național, au fost organizate sub forma unor întâlniri de lucru de către Oficiile Județene ale AFIR, dezbaterile abordând tematici de interes ce au acoperit toate domeniile și submăsurile de finanțare din sfera PNDR 2020. La dezbaterile publice au participat reprezentanți ai societăților de consultanță, ai patronatelor, asociațiilor sau federațiilor de profil, ai instituțiilor financiar-bancare, precum și lideri de opinie activi din sectoarele specifice tematicilor discutate, beneficiari PNDR.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.