Producții de peste 7 tone/ha la orz la Agro Tudor, în acest an

1
orz-recolta-56fe5778c9653
- Reclamă -

2017 se întrevede a fi un an bun pentru fermierii din Călărași, o importantă zonă agricolă a țării. Până la acest moment, cel puțin, fermierii se declară mulțumiți de producțiile agricole obținute și speră ca și recoltele de floarea soarelui și porumb să fie pe măsură. Dacă ar da și o ploaie în perioada următoare, ar ajuta foarte mult și semănatul rapiței.

„Ca și producții, în acest an, ne-am închis până în prezent la rapiță cu 3.800 kg la hectar de pe cele 195 ha cultivate (hibrizi Monsanto, Pioneer și Caussade Semences), la grâu am avut semănate 186 ha cu Glosa, fiind obținută o producție de 7.000 kg/ha, iar la orz am obținut 7,3 tone/ha pe cele 70 ha cultivate”, a declarat Robert Ioniță, operator siloz la Agro Tudor din Vâlcelele, județul Călărași, societate care administrează circa 750 ha de teren agricol.

 

Citește și: Primele suprafețe cu porumb, recoltate în Mehedinți

 

Producția a fost vândută deja, iar în general așa se procedează în fiecare an, cu toate că Agro Tudor dispune de silozuri cu o capacitate de 2.000 de tone. La grâu, prețul a fost de 0,65  bani/kg, la rapiță -1,6 lei/kg, la orz – 0,55 lei/kg, iar la porumb societatea are încheiat un contract pentru 1.500 tone la un preț de 0,57 bani/kg.

Robert Ioniță spune că în acest an raportul dintre producție și costuri este ok. Spre comparație, în 2016 producția la grâu a fost de circa 5,6 tone/ha, rapița a atins 4,2 tone/ha (cu un plus de producție), porumbul 8 tone/ha, în condițiile unor cheltuieli mai mari la această cultură. Și în 2017 se așteaptă producții bune la porumb, undeva la 9 tone/ha, ceea ce face ca această cultură să se numere alături de rapiță printre cele mai rentabile.

- Reclamă -

Sursă foto: www.agrofinanciar.ro

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.