Produsele agricole din UE vor intra pe piața japoneză

1
Parlamentul European a aprobat Acordul de parteneriat economic UE-Japonia şi Acordul de parteneriat strategic UE-Japonia, a informat Comisia Europeană.

Acordul de parteneriat economic UE-Japonia va elimina marea majoritate a taxelor vamale pe care întreprinderile din UE care exportă în Japonia le plătesc anual şi care se ridică la un miliard de euro, precum şi o serie de obstacole reglementare persistente, de exemplu în cazul exportului de autoturisme. Acordul va deschide, de asemenea, piaţa japoneză, de 127 de milioane de consumatori, unor produse agricole importante din UE şi va spori oportunităţile de export ale UE în multe alte sectoare. În plus, acordul va intensifica cooperarea dintre Europa şi Japonia în diverse domenii, va reafirma angajamentul comun al celor două părţi faţă de dezvoltarea durabilă şi va include, în premieră, un angajament specific referitor la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Acordul de parteneriat economic UE-Japonia va intra în vigoare la 1 februarie 2019. Din acel moment, întreprinderile, agricultorii, lucrătorii şi consumatorii din UE vor începe să profite de avantajele comerţului mai simplu şi mai rapid dintre UE şi Japonia.

Acordul comercial negociat de Comisie este primul care include o trimitere explicită la Acordul de la Paris privind schimbările climatice. El va crea o zonă de liber schimb, cuprinzând 635 de milioane de oameni şi aproape o treime a PIB-ului mondial. Acordul de parteneriat strategic este primul acord-cadru bilateral încheiat vreodată între UE şi Japonia.

un comentariu

  1. […] Parlamentul European a aprobat Acordul de parteneriat economic UE-Japonia şi Acordul de parteneriat strategic UE-Japonia, a informat Comisia Europeană. Acordul de parteneriat economic UE-Japonia va elimina marea majoritate a taxelor vamale pe care întreprinderile din UE care exportă în Japonia le plătesc anual şi care… Cititi mai multe aici: Produsele agricole din UE vor intra pe piața japoneză […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here