Program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară

1
energie sustenabilitate
- Reclamă -

Ministerul Agriculturii lucrează la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care se vor acorda sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă, a anunţat, vineri, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu.

 

”Avem soluţii şi pe termen mediu şi lung. Lucrăm deja la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care acordăm din Fondul de Modernizare sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă”, a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a transmis că prin plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, adoptată vineri de Guvern, se oferă predictibilitate fermierilor şi producătorilor din toate sectoarele din agricultură şi industria alimentară, „în aceste vremuri tulburi”, aceştia fiind ajutaţi să menţină producţiile la un nivel ridicat.

Vezi și În Israel se ”coace” un noi soi de roșii

„Pentru cel puţin 1 an de zile, preţurile pentru companiile din agricultură şi industrie alimentară vor fi plafonate astfel: energie electrică – preţ maxim: 1 leu/kWh, cu TVA inclus, gaze naturale – preţ maxim: 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus (în cazul clienţilor non-casnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh.). Ne asigurăm, astfel, că protejăm agricultura şi industria alimentară românească pentru a încerca să temperăm creşterea preţurilor de consum”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ministerul Agriculturii lucrează la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care se vor acorda sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă, a anunţat, vineri, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu.   ”Avem soluţii şi pe termen… Cititi mai multe aici: Program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alime… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.