Promovarea produselor autohtone, în beneficiul țării

2

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că este necesar să fie promovate mai multe produse româneşti la nivel internaţional, deoarece acest lucru va fi benefic pentru ţara noastră.

„Cu cât promovăm mai multe produse româneşti, cu atât este mai bine pentru noi ca ţară. Trebuie să arătăm că avem produse foarte bune, să le promovăm foarte mult şi salamul de Sibiu deja este un produs cu recunoaştere europeană. Ştim că la ora actuală avem patru produse recunoscute la nivel european. Avem şi alte produse în curs de recunoaştere. Cu cât avem mai mult produse promovate, putem să ne mândrim şi noi ca şi ţară. (…)Mă bucur că aceste reţete au fost transmise din generaţie în generaţie şi că mai sunt persoane care încă ţin la aceste produse şi la fabricarea lor şi cred că acest lucru trebuie încurajat. Am vorbit cu domnul ministru Daea să găsim cât mai multe soluţii pentru cei care nu au nevoie numai de încurajare, ci au nevoie de lucruri efective, lucruri concrete care să-i ajute în munca lor. (…) Trebuie să avem discuţii cu asociaţii de producători, cu diferiţi producători (…) să vedem dacă putem să venim cu soluţii pentru a înlătura din barierele pe care le au”, a afirmat Dăncilă.

Şefa Executivului a fost însoţită la târgul INDAGRA, unde a făcut aceste declarații, de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

 

Citește și: Daea: mersul cu tractorul e viața mea

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here