Protest LAPAR la Palatul Parlamentului

0
oierii-protest ciobani parlament - proteste
- Reclamă -

Astăzi are loc în București cel mai mare protest al agricultorilor, după cum au anunțat organizatorii. La acest protest LAPAR vor participa mai multe organizații ale fermierilor, inclusiv ale crescătorilor de animale. Este vorba de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federația ROMOVIS, Federația PROOVIS, Federația Națională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociația Crescătorilor de Bovine din județul Covasna, Asociația Națională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federația Națională CAPRIROM, organizează marți, 7 iunie, mitingul privind problemele cu care se confruntă agricultorii din România, se arată într-un comunicat LAPAR.

“Vă așteptăm pe toți cei cărora vă pasă, care vreți să fiți stăpâni în țara voastră, să mâncați bine, sănătos, natural din producția autohtonă, începând cu ora 11.00 în PARCUL IZVOR, unde agricultorii vor organiza cel mai mare MITING din ultimii 25 ani!!”, spun liderii LAPAR într-o postare pe FB.

Lista de revendicări la acest protest LAPAR este următoarea:

  1. Responsabilii de întârzierea subvențiilor să suporte consecințele;
  2. Reglementarea fiscalizării (TVA, subvențiile nu trebuie supuse fiscalizării, producătorii agricoli sunt supuși unor abuzuri ANAF);
  3. Legea etichetării produselor agroalimentare;
  4. Vânzarea terenurilor agricole către străini să fie stopată în regim de urgență;
  5. Legea Vânătorii, cea care după ”expirarea” OUG 60/2015, blochează din nou pășunatul între 6 decembrie și 24 aprilie și limiteaza numărul de câini la turma de oi.
  6. Legea 321, produse românești în supermarketuri.

Protestele nu sunt întâmplătoare, ci se pregăteau încă de la începutul anului. Vezi pe AgroTeca şi  Mrtie, o lună de proteste. Costel Caraș pregătește un marș al fermierilor în București

Mitingul este autorizat de către Primaria Municipiului București conform protocolului semnat miercuri, 1 iunie 2016. Manifestația nu are nicio legătură sau caracter politic și are loc în Parcul Izvor, începând cu ora 12.00.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.