Protest spontan al agricultorilor din Vrancea și Buzău împotriva sistemului antigrindină

2
- Reclamă -

După ce anii trecuți o serie de agricultori din zona Prahova – Buzău s-au revoltat din cauza sistemului antigrindină, pe motiv că le alungă ploile necesare culturilor de cereale, acum un protest spontan similar a avut loc în Focșani.

Zeci de agricultori din Vrancea și Buzău s-au adunat în fața unei Unități de combatere a căderilor de grindină ca să-și manifeste nemulțumirea față de sistemul cu rachete folosite de autorități pentru dispersarea norilor periculoși, cu grindină.

Vezi și Fermierii din Prahova: “Nu vrem să fim protejați de sistemul antigrindină. Cine și-l dorește să îl ia de aici. Domnul ministru Oros dezinformează publicul”

Agricultorii spun că rachetele și substanțele folosite alungă ploaia și favorizează seceta. De altfel, județul Vrancea se confruntă de câțiva ani cu seceta pedologică.

Fermierii sunt supărați din cauza faptului că Ministrul Agriculturii nu a dat ordinul promis legat de sistemul antigrindină, mai ales că de astăzi spun ei sistemul antigrindină devine operațional.

Mai mulți fermieri din Vrancea au început un protest spontan în fața Stației (Centrului) antigrindină din Focșani, spre care s-au deplasat cu tractoarele.

- Reclamă -
- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.