Radu Octavian vinde Vinexpert

0
vinexpert - vinuri
- Reclamă -

Octavian Radu, antreprenorul cunoscut pentru dezvoltarea afacerilor de sub umbrela RTC Holding, a vândut distribuitorul Vinexpert către Crush Distribution. Octavian Radu a intrat în afacerea Vinexpert în 2021. Antreprenorul a vândut anul trecut și lanțului de librării Diverta.

Crush Distribution este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri și băuturi alcoolice din România, prezent în peste 1.000 de hoteluri și restaurante și în 100 de magazine specializate (offline și online), care deține și magazinul propriu de desfacere Crush Wine Shop.

Tranzacția include business-ul de distribuție și punctul de desfacere (Wine Gallery) din zona bucureșteană Nerva Traian.

Celălalt Wine Gallery, din Piața Victoriei, în centrul capitalei, va face obiectul unei alte tranzacții, conform informațiilor Profit.ro.

Crush Distribution, înființată în 2015, cu sediul central în Satu Mare și magazin în Cluj-Napoca, este deținut de Heromar Adviser (controlată de Heromar AG înregistrată în Elveția), Crushbar (a omului de afacari local Tamas Bozso) și East Consulting (având în spate fondul ungar de investiții Hodler Capital), toate cu sediul în Satu Mare, conform termene.ro.

Crush Distribution a avut în 2022 afaceri de 45,7 milioane lei și un profit net de 1,5 milioane lei, cu circa 30 de angajați.

Vinexpert, de la Cătălin Păduraru la Radu Octavian

Vinexpert, înființat în 1999 de Cătălin Păduraru, a fost preluat în 2009 de Florin Bejan, care a triplat rețeaua în plină criză, ajungând să vândă peste 12.000 de sticle de vin premium pe lună.

- Reclamă -

Ulterior, în toamna lui 2021, Radu Octavian a cum­părat 75% din Vinex­pert, iar mai târziu a ajuns să dețină, prin vehiculul Octra Holding, întreaga participație. În 2022, anul ultimelor date disponibile, Vinexpert a avut o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei și o pierdere de 2,8 milioane lei, cu 23 angajați.

Radu Octavian – un holding de 300 de milioane de euro

Radu deține prin Octra Holding (ex RTC Holding) mai multe afaceri, precum Flaro, TCE, Pink Post, Rimobi, Sistec, Ioana Hotels, Bookster, Graziosa, Caro Toys, Verdena, Sunny Berry.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.