Realizatorul TV Mihai Ovidiu Enea: „Presiunea radicalilor eco-marxiști produce deja prejudicii de neimaginat efectivelor de urs brun”

3

Realizatorul emisiunii Regatul Sălbatic a reacționat dur pe pagina sa de Facebook în legătură cu felul în care se gestionează în prezent situația ursilor bruni în țara noastră, dar și ca urmare atacurilor acestora asupra oamenilor și gospodăriilor.

„Inacțiunea și indecizia autorităților aflate sub (o)presiunea radicalilor eco-marxiști produce deja prejudicii la o scară de neimaginat efectivelor de urs brun din România. Ceea ce dorim este redarea demnității acestei specii care este o resursă vie regenerabilă, printr-un management activ rațional, care este benefic atât populației de urs cât și comunităților locale. Altfel efectul de cauzalitate directă al supra-protecției speciei va fi dezastruos pentru specie în sine.

Comentarii ca cel de mai jos apar tot mai des pe rețelele de socializare și sunt convins nu sunt doar comentarii…”
„Observ cu uimire ministrul Tanczos Barna eate acuzat nu, citez: “organizează o dezbatere reală cu ONG-urile de mediu”. Iată de ce nu o face:

Ministrul nu are cum trateze altfel aceste organizații eco-marxiste, atâta vreme cât singurele organizații abilitate prin lege gestioneze fauna sălbatică în baza legală, contractuală sunt asociațiile de vânătoare.

ONG-urile protecționiste nu au nici obligații și atare nici responsabilități.
Ministrul vorbește doar cu cei care au atribuții legale și contractuale. Această este abordarea corectă și legală”, conchide realizatorul tv pe pagina sa de Facebook.

Nou atac violent al urșilor la Izvoru Mureș,  duminică noapte

În cursul nopții trecute la Izvoru Mureș au fost îregistrate alte atacuri violente a trei urși diferiți, în gospodarii diferite. Asta după ce sâmbătă un bărbat a fost atacat de urs, solicitându-se intervenția SMURD. „Este de înțeles că locuitorii nu mai suportă lipsa de acțiune a autorităților care, la rândul lor sunt cu mâinile legate pentru ca nu au un cadru legal să acționeze pentru limitarea sau oprirea atacurilor urșilor habituați în gospodăriile populației. În condițiile acestea oamenii îșii vor face singuri “dreptate” și vor începe să otravească urșii”, mai explică Mihai Ovidiu Enea.
atacul ursului la Izvoru Mureș din noaptea trecută

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here