Recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt transportate animalele vii

1
- Reclamă -

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt transportate animalele vii precum vitele, oile şi porcii, în contextul în care cresc presiunile pentru interzicerea comerţului transfrontalier cu animale vii.

 

În fiecare an la nivel global sunt exportate animale vii în valoare de aproximativ 22 de miliarde de dolari, însă Uniunea Europeană este cel mai mare exportator în condiţiile în care controlează 80% din comerţul mondial cu animale vii. Există din ce în ce mai mult apeluri pentru îmbunătăţirea bunăstării animalelor şi reducerea riscurilor pe care animalele bolnave le pun la adresa oamenilor, în special după ce o serie de accidente grave din ultimii ani au dus la moartea a mii de animale.

Anul trecut un număr de aproximativ 1.800 de tauri au murit de foame sau au fost eutanasiaţi după ce o navă care a plecat din Spania la finele lui 2020 a fost blocată pe mare timp de mai multe luni din cauza perturbărilor create de pandemia de coronavirus. De asemenea, în anul 2019 aproximativ 14.000 de oi s-au înecat după ce o navă care le transporta s-a scufundat în România.

În recomandările sale către Comisia Europeană, publicate miercuri, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a subliniat că animalele au nevoie de mai mult spaţiu pentru a se reduce astfel stresul. De asemenea, majoritatea vitelor şi porcilor ar trebui transportaţi la temperaturi mai mici decât limita actuală de 30 de grade Celsius, a apreciat EFSA. Autoritatea a mai informat că este nevoie ca durata călătoriilor să fie menţinută la minimum dar nu a recomandat limite mai stricte pentru timpul de transport.

Datele furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) arată că blocul comunitar a exportat 1,46 miliarde animale vii în 2020, adică 81% din totalul mondial.

- Reclamă -

Exporturile de porumb ale României ar putea scădea din cauza secetei

Din ce în ce mai multe ţări limitează sau interzic complet transportul de animale vii. Noua Zeelandă a anunţat că va elimina această practică în 2023, iar Marea Britanie a promis şi ea că va interzice comerţul cu animale vii. Activiştii pentru drepturile animalelor de la Compassion in World Farming militează pentru interzicere exporturilor de animale vii în afara UE.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt transportate animalele vii precum vitele, oile şi porcii, în contextul în care cresc presiunile pentru interzicerea comerţului transfrontalier cu animale vii.   În fiecare… Cititi mai multe aici: Recomandări cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt transportate animalele vii […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.