Robot autonom pentru agricultură

0
- Reclamă -

Cel mai recent robot autonom pentru agricultură va fi prezentat în cadrul Conferinţei „Protecţia solurilor agricole şi silvice în condiţiile schimbărilor climatice”, eveniment organizat, pe 5 şi 6 iulie, de Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) împreună cu Academia Română şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS).

„Ag Bot 5.115T2 face parte din cea mai recentă generaţie de roboţi agricoli realizaţi în Olanda. Nu are cabină, fiind controlat prin telecomandă de la distanţă, inclusiv de pe smartphone sau tabletă, executând lucrări agricole în mod independent şi autonom 24 de ore pe zi. Datorită sistemelor de siguranţă, este imposibilă producerea oricărui accident, are numeroşi senzori de mişcare şi tactili, camere video frontale şi posterioare pentru detectarea oricărui obstacol”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi.

În cadrul aceleiaşi Conferinţe, specialiştii în soluri, de la instituţii de învăţământ superior, staţiuni de cercetare din România şi Republica Moldova.”Impactul schimbărilor climatice asupra indicatorilor agroclimatici şi a terenurilor agricole din Câmpia Transilvaniei şi Podişul Someşan”, „Cercetări privind adaptarea la schimbările climatice a tehnologiei de cultivare a porumbului în cadrul agriculturii conservative”, „Starea şi viitorul solurilor forestiere din România”, „Protecţia solurilor agricole din Republica Moldova”, „Solurile afectate de procese de degradare din zona de Nord-Est a României” şi „Comportarea şi eficienţa unor lucrări pentru protecţia solurilor din Podişul Moldovei”.

Conform programului, în deschiderea conferinţei vor avea alocuţiuni acad. Doru Pamfil, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (SSAS) a Academiei Române, acad. Ioan Cristian Hera, preşedinte de onoare al SSAS a Academiei Române şi prof.dr. Gerard Jităreanu, preşedinte al Comisiei pentru Protecţia Solului din cadrul SSAS.

 

România este pe locul 3 în topul exportatorilor de miere din UE

- Reclamă -

Cea de a doua zi a Conferinţei „Protecţia solurilor agricole şi silvice în condiţiile schimbărilor climatice”, se va desfăşura la Staţiunea Didactică şi de Practică pentru studenţi de la Ezăreni, în câmpurile experimentale, unde vor avea loc demonstraţii practice ce vor avea în prim-plan lucrările conservative ale solului. Tot în cadrul demonstraţiilor de la Ezăreni, va fi prezentat, pentru prima dată la Iaşi cel mai recent robot autonom pentru agricultură.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.