Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie.
„Mă bucur că particip astăzi la o tradiție pe care o respectați de ani de zile – Sâmbra Oilor. Dumneavoastră sunteți oameni muncitori, dumneavoastră ați arătat că puteți duce tradițiile mai departe și vă spun că încă de când pășești în această zonă simți mirosul fânului cosit, al brânzei și al cărnii de oaie preparate după vechile rețete străine. Sunt convins că le veți duce mai departe copiilor și nepoților dumneavoastră.
Vezi și A mâncat carne de oaie, botulismul l-a dat gata
Toate aceste lucruri pe care dumneavoastră le faceți a făcut ca România să fie clasată în primele două-trei țări din Uniunea Europeană la carne de oaie și vă mai spun un lucru, în momentul de față, România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie” a spus ministrul.
Ministrul, Partener al oierilor
Ministrul Barbu a transmis fermierilor că aceștia trebuie să-l privească drept ”partener” în dezvolatarea afacerilor. ”Vreau să știți că sunt un partener pentru dumneavoastră, sunt omul dumneavoastră din Guvern și un prieten pe viață”, a declarat Barbu, la sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor organizată pe dealul de la Huta Certeze.