România dublează, până la sfârşitul lui 2023, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina

0
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale

România dublează, până la sfârşitul lui 2023, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina, a anunțat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a declarat, la finalul şedinţei comune ale guvernelor României şi Ucrainei, că volumul de cereale ucrainene care va trece lunar prin România va creşte de la două la patru milioane de tone.

„Am reuşit împreună să găsim o formulă agreată în comun prin care să facilităm atât tranzitul cerealelor, cât şi să protejăm piaţa românească şi interesele fermierilor români. De altfel, în cadrul şedinţei comune de astăzi am reiterat angajamentul de a dubla capacitatea de tranzit de la două milioane de tone lunar la patru milioane până la sfârşitul anului. Şi vom face acest lucru pentru că vom continua să investim în infrastructura Portului Constanţa, a porturilor dunărene, dar şi în drumuri sau calea ferată”, a afirmat Ciolacu.

Vezi și Cerealele din Ucraina vor fi transportate pe cale ferată din România în Alexandroupolis şi Salonic

El a dat asigurări că exporturile de cereale din Ucraina în România se vor face cu protejarea intereselor fermierilor români.

Potrivit şefului Executivului român, de la începutul războiului, aproape 30 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here