România stă bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă

1
prețuri-cereale-agrogo-grâu-cerealelor
cereale
- Reclamă -

România stă bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă, dacă ne referim la cereale, iar sistemele de aprovizionare la nivelul Uniunii Europene funcţionează fără perturbări majore, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

 

„Noi stăm bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă dacă ne referim la cereale. Sistemele de aprovizionare la nivelul Uniunii Europene sunt unele care funcţionează fără perturbări majore. Am avut, în perioada trecută, analize permanente pe care le vom realiza în continuare la Ministerul Agriculturii să vedem în ce stadiu suntem cu gradul de răsărire a culturilor de toamnă, şi suntem bine. Peste 90% din culturile însămânţate în toamna anului 2021 se află într-o stare de vegetaţie normală. Am început campania de însămânţări de primăvară şi lucrurile se derulează bine. Au venit aceste ploi din luna aprilie care au dat o vigoare aparte câmpului şi culturilor agricole. Din perspectiva rezultatelor, evaluările pe care le facem nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar”, a afirmat Chesnoiu.

În ceea ce priveşte scumpirile din ultima perioadă la produsele agroalimentare, ministrul de resort a punctat faptul că acest lucru „s-a întâmplat mai repede decât poate se aşteptau unii”, dar că „în momentul în care avem nivel constant de producţie, presiunea pe asigurarea cu produse agroalimentare este mai scăzută şi automat nu mai antrenează creşteri de preţuri”.

Ediția cu numărul patru a programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] România stă bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă, dacă ne referim la cereale, iar sistemele de aprovizionare la nivelul Uniunii Europene funcţionează fără perturbări majore, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.   „Noi stăm bine la nivelul stocurilor interne… Cititi mai multe aici: România stă bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.