Românii, cei mai neinteresați de consumul de fructe și legume dintre europeni

2

Românii mănâncă cele mai puţine fructe şi legume dintre toţi europenii, doar 2% din populaţia ţării noastre având grijă să includă în dieta zilnică cele cinci porţii de fructe şi legume recomandate de nutriţionişti, arată datele Eurostat pentru anul 2019.

 

Pe locurile următoare se află Bulgaria şi Slovenia (cu câte 5%) şi Austria (6%).

La polul opus se află Irlanda, unde o treime din populaţie mănâncă cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi, Olanda, cu 30%, Danemarca, cu 23% şi Franţa, cu 20%.

La nivelul UE, media celor care au atins nivelul recomandat a fost de 12%, în timp ce unul din trei europeni spun că nu mănâncă fructe şi legume în fiecare zi.

Vezi și Legume și fructe cu reziduuri de pesticide

puţin peste jumătatea populaţiei Uniunii (55%) mănâncă între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi.

În general, femeile mănâncă mai multe produse de acest fel, 58% dintre ele spunând că au 1-4 porţii pe zi, faţă de doar 51% dintre bărbaţi. Raportul se menţine şi atunci când vine vorba de minim 5 porţii pe zi (15% vs 10%).

Sondajul Eurostat arată că procentul celor care nu mănâncă deloc fructe şi legume este mai mare în cazul bărbaţilor decât al femeilor (39% vs 27%).

Vezi și Sănătatea din bucate: amar, acru sau astringent. Dulce, nu!

2 comentarii

  1. […] Românii mănâncă cele mai puţine fructe şi legume dintre toţi europenii, doar 2% din populaţia ţării noastre având grijă să includă în dieta zilnică cele cinci porţii de fructe şi legume recomandate de nutriţionişti, arată datele Eurostat pentru anul 2019.   Pe locurile următoare se… Cititi mai multe aici: Românii, cei mai neinteresați de consumul de fructe și legume dintre europeni […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here