Romsilva scoate la licitaţie lemnul doar în sistem online

4

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a anunţat, joi, că organizează, începând cu luna august, licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, doar printr-o platformă online, utilizată de Direcţia Silvică Suceava încă din luna mai a acestui an.

 

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva organizează, începând cu luna august, licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, doar printr-o platformă online, utilizată de Direcţia Silvică Suceava încă din luna mai a acestui an”, informează regia.

La licitaţiile organizate de Romsilva prin platforma informatică vor fi oferiţi în perioada următoare 1.125.000 de metri cubi lemn pe picior, adică lemnul care urmează să fie exploatat din pădurile de stat de către firmele atestate, precum şi 75.000 de metri cubi de lemn fasonat.

„Platforma de licitaţii online prezintă mai multe avantaje, între care asigurarea unei transparenţe mai mari, număr de participanţi nelimitat, echidistanţă şi condiţii concurenţiale sporite pentru toţi agenţii economici atestaţi şi, nu în ultimul rând, reducerea birocraţiei. De asemenea, platforma informatică reprezintă şi un instrument util pentru managementul Romsilva, prin prelucrarea şi analizarea rapidă a datelor putând fi stabilite sortimentele solicitate de piaţă, precum şi tendinţele de pe piaţa lemnului”, arată Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune pe piaţă anual circa 9,5 milioane metri cubi de lemn din pădurile proprietatea publică a statului, din care 6,5 milioane metri cubi ca lemn pe picior, masa lemnoasă care urmează a fi exploatată din păduri, şi 3 milioane metri cubi ca lemn fasonat.

„În actualul context economic şi legislativ, Romsilva va creşte gradual ponderea valorificării lemnului fasonat, iar de la 1 ianuarie 2023 ponderea lemnului fasonat, exploatat prin resurse proprii sau prin contracte de prestări servicii, va fi de 50% din volumul total de masă lemnoasă pus pe piaţă din pădurile proprietatea publică a statului”, precizează regia.

Producția de lapte, în creștere

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here